skip to Main Content

Ergonomie op iedere werkplek

(Antivermoeidheids) vloermatten

Anti-vermoeidheid, uitglijden, vallen, brandwerend
Het staan op een harde vloer voor langere perioden kan leiden tot meerdere problemen. Ten eerste, het staan veroorzaakt dat de spieren samen gaan trekken, waardoor de bloedstroom vermindert. Dit zorgt ervoor dat spieren en gewrichten pijn doen en dat het bloed stagneert.

Staand werk en vermoeide benen? Met antivermoeidheidsmatten is dit zo verdwenen!

Langdurig staan kan simpelweg vermoeiend en een beetje pijnlijk zijn, maar het kan ook leiden tot serieuze voetaandoeningen. Pijn in de onderrug is het meest voorkomende probleem bij werkers die vier uur of meer per dag staan. Het dempende effect van antivermoeidheidsmatten zorgt ervoor dat de voeten continue micro-bewegingen maken, wat de bloed stagnatie minimaliseert in de benen.
Ook onbalans kan oorzaak van vermoeidheid. Naast overmatig gebruik van dezelfde spieren, wanneer het systeem uit balans is, moeten de spieren harder werken om te zoeken naar evenwicht en de snelle reactiesnelheid gaat ten koste van de energie (vermoeidheid). Zonder een mat is er een disfunctie in de balans van een persoon wat pathologieën kan veroorzaken die versnellen door een repetitieve taak en ander beperkend werk. Deze onbalans is zeer schadelijk voor het menselijk lichaam. Het gebruik van antivermoeidheidsmatten maakt een correcte balancering en uniforme verdeling tussen het rechter en linker been. Onderzoek wijst uit dat pijn aanzienlijk wordt verminderd met het gebruik van antivermoeidheidsmatten ten opzichte van de oorspronkelijke situatie zonder matten.

Het gaat niet altijd alleen om het comfort; ook leveren wij matten om de veiligheid te vergroten. met extra grip en drainage, speciaal voor droge, vochtige, vettige en of olieachtige omgevingen.

Door de grote variatie in samenstellingen hebben organisaties de mogelijk alleen de speciale karakteristieken te selecteren die zij nodig hebben zoals oliebestendigheid, , brandvertragende matten voor laswerkzaamheden, een anti-slip toplaag voor extreem gladde omgevingen of een combinatie van deze bovengenoemde. Hierdoor blijven matten voor algemeen gebruik betaalbaar en kunnen er extreem gespecialiseerde oplossingen geboden worden.

Ergotech geeft aandacht aan veiligheid en gezondheid

Onze merken