skip to Main Content

Ergonomische zadelkrukken testen?

Dental zadelkrukken

Iedere tandarts, mondhygiënist of tandartsassistent zal dit beamen, tijdens je werk wring je je in allerlei posities om een patiënt te behandelen. Dit uit zich vaak in ongemakken als rugpijn en last van de gewrichten in uw benen en armen.

Ergotech heeft de beste zadelkrukken om ergonomisch verantwoord en toch ontspannen je werk te doen.

Bij het zitten op een zadelkruk kantelt automatisch je bekken waardoor je rug een natuurlijke houding aanneemt. Bovendien zijn ze door het anatomisch gevormde zadel comfortabel en ontlasten ze de onderrug, versterken de rugspieren en voorkomen daardoor rugklachten.

Door de kleine kruisvoeten met goede zwenkwielen staan de zadelkrukken garant voor maximale bewegingsvrijheid. Door deze compacte kruisvoet kunt je dichter bij de patiënt komen dan op een stoel.

Tevens zijn een aantal zadelkrukken uit te voeren met voetbediening waardoor je altijd je handen vrij houdt bij het verstellen van de hoogte.

Opzoek naar een rustmoment tijdens de werkzaamheden?

Dan hebben we zadelkrukken met een lendensteun. De lendensteun biedt een goede ondersteuning van je onderrug terwijl schouders en armen de optimale bewegingsvrijheid hebben.

Of juist opzoek naar een actievere werkhouding?

Dan hebben we zadelkrukken voorzien van een Balance mechaniek. Het Balance mechaniek laat je als het ware “balanceren” zodat je een actieve zithouding krijgt. Dit bevordert je bloedsomloop. Bovendien train je je rug- en buikspieren. Kortom, een ergonomische work-out terwijl je zit.
Ook deze krukken zijn leverbaar met meebewegende lendensteun.

De zadelkrukken zijn verkrijgbaar in uni-color of bi-color Stamskin en Trevira stoffering. Ook zijn er naadloos gestoffeerde krukken te krijgen voor optimale hygiëne. Deze zijn dan voorzien van antibacteriële bekleding. Reinigbaar met 70% alcohol.

 

Ons assortiment krukken bevat de meest gebruikte zadelkrukken door tandartsen in Nederland!

Vele oplossingen mogelijk

Advies op maat nodig?