skip to Main Content

Ergonomische zadelkruk testen?

Ergonomische zadelkrukken

Ergonomische zadelkrukken zorgen voor een gezonde rughouding, uitstekende ondersteuning en een grote mate van flexibiliteit.

Bij het zitten op een zadelkruk kantelt automatisch je bekken waardoor je wordt gestimuleerd een goede lichaamshouding aan te nemen. Zo creëer je een actievere zithouding en kun je niet onderuit zakken. Door het anatomisch gevormde zadel zijn de krukken comfortabel en ga je afknelling van de bloedsomloop tegen. Zadelkrukken zorgen voor stimulatie en daarmee versterking van de rug-, been- en buikspieren.

Door de kleine kruisvoeten met goede zwenkwielen staan de zadelkrukken garant voor maximale bewegingsvrijheid. Door deze compacte kruisvoet is de kruk zeer geschikt om je zittend te verplaatsen binnen kleine ruimten.

Tevens zijn een aantal zadelkrukken uit te voeren met voetbediening waardoor je altijd je handen vrij houdt bij het verstellen van de hoogte.

Opzoek naar een rustmoment tijdens de werkzaamheden?

Dan hebben we zadelkrukken met een lendensteun. De lendensteun biedt een goede ondersteuning van je onderrug terwijl schouders en armen de optimale bewegingsvrijheid hebben.

Of juist opzoek naar een actievere werkhouding?

Dan hebben we zadelkrukken voorzien van een Balance mechaniek. Dit unieke mechaniek stimuleert gezond en actief zitten. Door het Balance mechaniek bent u constant in beweging. Het mechaniek laat je als het ware “balanceren” zodat je een actieve zithouding krijgt. Het zadel beweegt namelijk in de richting van het zwaartepunt van het bovenlichaam wanneer de gebruiker zijn houding aanpast. De mate van beweging van het Balance mechaniek is, door aan de ring onder het zadel te draaien, geheel naar eigen voorkeur in te stellen.

Dit bevordert je bloedsomloop. Bovendien train je je rug- en buikspieren. Kortom, een ergonomische work-out terwijl je zit.

Ook deze krukken zijn leverbaar met meebewegende lendensteun.

De zadelkrukken zijn verkrijgbaar in uni-color of bi-color Stamskin en Trevira stoffering. Ook zijn er naadloos gestoffeerde krukken te krijgen voor optimale hygiëne. Deze zijn dan voorzien van antibacteriële bekleding. Reinigbaar met 70% alcohol.

 

Het unieke Balance mechaniek is een veelzijdig probleemoplosser.

Vele oplossingen mogelijk

Advies op maat nodig?