skip to Main Content

Ergonomische ESD matten testen?

ESD werkvloermatten

Elektrostatische Ontladende (ESD) Oplossingen

Er is een groeiende vraag naar antistatische matten voor industriële en commerciële omgevingen.

Statische elektriciteit is overal. In veel voorzieningen zijn mensen een van de hoofdoorzaken van het opwekken van statische elektriciteit. Het simpelweg rondlopen of zelfs zitten op bepaalde stoelen kan meerdere duizenden Volts opwekken in het menselijk lichaam, voornamelijk in de winter wanneer de lucht droger wordt. De opbouw van statische elektriciteit gaat meestal onopgemerkt totdat het ontlaad, ook wel bekend als Elektrostatische Ontlading (ESD). Net als bliksem blijft statische elektriciteit zich opbouwen en zoekt de kortste weg naar de aarde. Eenmaal ontladen kunnen werknemers een extreme schok voelen. Als de schok gevoeld werd, was het waarschijnlijk meer dan 2000 Volt. Als de ontlading gehoord was, kan het meer dan 3000-5000 Volt zijn. En als er een blauwe vonk gezien was, dan was het waarschijnlijk meer dan 10.000 Volt. Wanneer dit niet goed gecontroleerd is, kan opgebouwde statische elektriciteit onprettige schokken geven aan werknemers en onzichtbare schade veroorzaken aan statisch gevoelige apparaten en elektrische onderdelen.

Waarom deze plotselinge behoefte voor ESD?

In de jaren 90 werden computerchips gefabriceerd met een ‘on-chip’ bescherming tegen statische ontladingen. Echter, on-chip bescherming is verwijderd om de hardware kleiner en geraffineerder te maken, waardoor deze hoge kwalitatieve onderdelen veel kwetsbaarder zijn voor elektrische interferentie.  Statische ontlading kan meestal onzichtbare schade aan elektronische apparatuur veroorzaken, gedeeltelijk beschadigen of een onderdeel verzwakken, wat leidt tot latere storingen. Het voorkomen van statische ladingen is daarom een prioriteit geworden. Steeds meer industrieën zijn gevoelig geworden voor statische elektriciteit door de toenemende technologie. Computers, in welke vorm dan ook, zijn dagelijks overal terug te vinden. Van broodroosters tot televisies, van fabrikanten tot logistiek en tot call centers, zowat elke sector is gevoelig voor statische elektriciteit en de schokkende gevolgen daarvan.

ESD Matten

Er zijn een aantal ESD producten ter vermindering of voorkoming van statische opbouw, zoals meubels, gereedschappen, schoeisel en vloeren. Uit deze veelvoud van producten zien velen elektrostatische vloeren als de meeste effectieve manier om te voorkomen dat ESD een probleem wordt. ESD rubbervloeren is zelfs genoemd als het hebben van de meest effectieve bescherming tegen statische elektriciteit voor elke toepassing.
Hierna treft u een programma Elektrostatische Ontladende (ESD) veilige antivermoeidheidsmatten welke speciaal geformuleerd zijn om statische elektriciteit af te voeren van werknemers en daardoor onaangename statische schokken voorkomen wordt en de apparatuur beschermd wordt.
Daarnaast bieden wij u ook een volledig assortiment aan van ESD accessoires inclusief aardingskabels, polsbanden, hielbanden en ESD mattenreinigers.

Bekijk praktijkfoto voor uitgebreide informatie!

Advies op maat nodig?