skip to Main Content

Hygiënische matten testen?

Hygiënische werkvloermatten

Hygiënische antislip matten

Waarom matten?

De hygiënische antislipmatten zijn ontworpen om comfortabel en warm aan te voelen voor blote voeten, gebruikers te isoleren van de koude en vaak natte vloeren, terwijl het ook grip biedt voor het voorkomen van glij- en val partijen.

Ook gecoate antislip vloeren kunnen verstopt raken. Door ophoping van microscopische vlekken, denk aan oliën, eiwitten en vetten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.  Men zou de vloeren moeten blijven controleren, onderhouden en vervangen om de effectiviteit te verzekeren van een antislip coating.
In en om kleedkamers, zwembaden en doucheruimtes zijn een risicoplekken voor glij- en valpartijen door natte, gladde en koude vloeren. Ook het gebruik van shampoos, zeep en oliën versterkt dit probleem vaak. Daarom zijn hygiënische matten ook ontworpen om slipvastheid te geven waar buitensporig veel water, oliën en shampoos normaal gesproken de vloer of tegels glad zouden maken.

Gemeenschappelijke sport-en recreatieomgevingen zijn ideale broedplaatsen voor bacteriën die infecties verspreiden. Hygiënische matten worden behandeld met antimicrobieel om de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen welke geuren, huiduitslag, voetschimmel en andere huidinfecties veroorzaken, te voorkomen

Hygiënische antislipmatten zorgen voor een gezondere en veiligere  omgeving.

Bekijk praktijkfoto voor uitgebreide informatie!

Advies op maat nodig?