skip to Main Content

Ergonomische medische zadelkruk testen?

Medische zadelkrukken

Zoekt u zadelkrukken voor in de medische sector dan is Ergotech uw partner.  

Onze medische zadelkrukken zijn naadloos gestoffeerd en speciaal ontwikkeld voor gebruik in ziekenhuizen, poli’s, dokterspraktijken, fysiotherapiepraktijken, of werkplekken waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne.

De ergonomisch gevormde zadelzitting zorgt dat je automatisch een juiste zithouding aanneemt. Wat leidt tot minder vermoeidheid. De zadelkrukken zijn voor iedereen toepasbaar, we hebben namelijk krukken met een bredere zit en een smallere zit. Doordat deze zadels anatomisch gevormd zijn ontlasten ze de onderrug, versterken de rugspieren en voorkomen daardoor rugklachten.

Door de kleine kruisvoeten met goede zwenkwielen staan de zadelkrukken garant voor maximale bewegingsvrijheid. Door deze compacte kruisvoet kunt je dichter bij de patiënt komen dan op een stoel.

Tevens zijn een aantal zadelkrukken uit te voeren met een voetbediening zodat de handen vrij gehouden worden vanwege steriele redenen.

Opzoek naar een rustmoment of extra ondersteuning tijdens de werkzaamheden?

Dan hebben we zadelkrukken met een lendensteun. De lendensteun biedt een goede ondersteuning van je onderrug terwijl schouders en armen de optimale bewegingsvrijheid hebben.

Wil je een nog flexibelere zadelkruk? Dan hebben we ook een kruk met een 360° Support. Dit is een  360°rond te draaien armlegger/rugleuning. Eenvoudig uit de weg te draaien, voor als je even geen steuntje in de rug nodig hebt.  Door het 360° ronddraaien tevens te gebruiken als ondersteuning van één of beide armen.

Of juist opzoek naar een actievere werkhouding?

Dan hebben we zadelkrukken voorzien van een Balance mechaniek. Het Balance mechaniek laat je als het ware “balanceren” zodat je een actieve zithouding krijgt. Dit bevordert je bloedsomloop. Bovendien train je je rug- en buikspieren. Kortom, een ergonomische work-out terwijl je zit.
Ook deze krukken zijn leverbaar met meebewegende lendensteun.

De zadelkrukken zijn verkrijgbaar in uni-color of bi-color Stamskin dat bloed-, urine-, zweet-, schimmelbestendig en waterafstotend is. Ook zijn er naadloos gestoffeerde krukken te krijgen voor optimale hygiëne. Deze zijn dan voorzien van antibacteriële bekleding. Reinigbaar met 70% alcohol.

Vele oplossingen mogelijk

Advies op maat nodig?