Rugpijn tijdens het zitten

Rugpijn tijdens het zitten

Een kantoorbaan en veel zitten gaan nog steeds hand in hand. Je reist naar je werk, vaak zittend. Eenmaal op kantoor zit je achter je bureau, eet je zittend met collega’s en koffie wordt gehaald zodat jij lekker kunt blijven zitten. Terug naar huis reis je wederom zittend en eenmaal thuis zit je, welverdiend na de lange werkdag, lekker op de bank te genieten van je avond.

Wat doet dit zitten met je?

Al dat zitten zorgt ervoor dat onze spierkracht afneemt, we worden minder lenig, coördinatie en mobiliteit nemen af. Om dan nog maar niet te spreken over uithoudingsvermogen, dit daalt aanzienlijk. Veel zitten zorgt ook voor verandering van de stofwisseling, doordat de spierkracht afneemt. Dit resulteert in gewichtstoename en meer gewicht gaat vaak gepaard met rugklachten. Veel en langdurig zitten kan zelfs leiden tot slaap- en concentratieproblemen. 

Ben jij de jonge kantoor hunk of de jonge fitgirl van de afdeling? Dan zul je waarschijnlijk nog geen nadelen ervaren van al dat zitten. Maar zoals die verschrikkelijke ouderwetse uitspraak nu ook weer geldt:  “Voorkomen is beter dan genezen!”

Meer bewegen op de werkvloer is niet moeilijk!

Al dat zitten is dus slecht voor je. Duidelijk. Minder zitten en meer bewegen is daarom gewenst. Maar een complete yoga workout of een serie rek- en strekoefeningen uitvoeren ten overstaan van al je collega’s, dat gaat niet gebeuren! Hieronder een aantal tips die zeer eenvoudig in de praktijk te brengen zijn:

  • Naar het toilet? Probeer die aan de andere kant van het bedrijf eens uit!
  • Loop geregeld naar de printer. 
  • Neem de trap in plaats van de lift, “Burn calories, not electricity!”
  • Loop even naar je collega toe in plaats van hem of haar te mailen.
  • Vergader staand.
  • Haal je eigen thee of koffie.
  • Loop een rondje in je pauze. De frisse lucht en beweging zullen je verbazen, weer 100% concentratie en dus productiviteit!
  • Zorg voor de juiste werkplek; tegenwoordig zijn er veel tools om zelfs op uw werkplek in beweging te zijn, denk aan: deskbikes, zit-stabureaus, balanceboards enz. 

 

De juiste werkplek inrichting

Soms is alleen meer bewegen niet genoeg. Door verkeerd gebruik van je werkplek of de verkeerde middelen kan ook rugpijn ontstaan. Wij bieden tal van ergonomische oplossingen om rugklachten te voorkomen, te verminderen en op te lossen! We komen graag bij je langs op je werkplek om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. (En hoe de koffie smaakt!) Betekent dit dat we met ‘slechts’ een goed onderbouwde zit-instructie jouw klacht kunnen oplossen. Helemaal super! Het gaat ons om de oplossing! Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment ergonomische middelen wat jou laat bewegen op kantoor of wat rugproblemen voorkomt? Bekijk ons assortiment hier!

 

De juiste partner tegen rugpijn!

Onze kracht is de persoonlijke benadering. We komen naar jullie toe en combineren jullie wensen met onze kennis. Uit ervaring weten wij dat iedereen en iedere situatie anders is. Door op locatie samen de oplossing te vinden verliezen we zo min mogelijk van jullie kostbare tijd. Of het nu gaat om aantallen of om één enkel stuk, wij streven naar de beste invulling voor u. Met als resultaat: ergonomie op iedere werkplek. 

 

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel gerust 0252-221022 of vul een contactformulier in.