Wat is mijn juiste bureauhoogte? Voor iedereen het juiste zit-sta bureau!

Wat is mijn juiste bureauhoogte? Voor iedereen het juiste zit-sta bureau!

~Zit-sta bureaus met een verstelbereik voor iedereen~

Bij een goede ergonomische werkplek is het zit-sta bureau niet meer weg te denken. Maar waar let je nou op bij aanschaf van zo’n zit-sta bureau? En op welke bureauhoogte gebruik je het zit-sta bureau zodat je ook daadwerkelijk een gezondere werkplek creëert?

Je komt ze in allerlei uitvoeringen, merken, typen en hoogtes tegen. Genoeg keus zou je denken maar ondanks dat zien we nog regelmatig dat het bureau niet goed gebruikt wordt, of dat er te hoog wordt gezeten omdat het bureau gewoonweg niet lager kan. Speciaal voor die mensen hebben wij een uniek zit-sta bureau met een laagste stand van 57cm!

Werk je aan een te hoog bureau dan kun je last krijgen van je schouders, deze ga je dan optrekken. Ook zien we vaak dat, om het hoogteverschil te overbruggen, de stoel te hoog wordt gezet. Waardoor de voeten niet meer op de grond kunnen en deze op de kruisvoet van de stoel worden geplaatst. Dit kan een verkeerde zithouding opleveren met lichamelijke klachten tot gevolg. 

Maar hoe weet je nu wat je nodig hebt? En wat is dan de juiste bureauhoogte? Ervaar onze persoonlijke aanpak

De juiste bureauhoogte begint bij je stoel

Om de goede bureauhoogte te bepalen is het van belang dat jouw bureaustoel goed ingesteld staat. Je past dus het bureau aan aan de gebruiker en niet de gebruiker aan het bureau. 

          1. Stel je stoel op de hoogte waarop je voeten goed op de vloer staan en je onder- en bovenbeen in een                        hoek van 90°-110° staan. 
          2. Zorg voor de juiste zitdiepte van de zitting. Er mag maximaal een vuist tussen de binnenkant van je knie                  en de voorzijde van de zitting passen. 
          3. Laat de rugleuning goed aansluiten aan je rug en let daarbij goed op de hoogte, de lumbaalsteun moet                    een goede steun in de holling van je rug geven. 
          4. De armsteunen plaats je op de goede hoogte door met je vingers je sleutelbeen aan te raken en je arm                    ontspannen te laten hangen. Vervolgens plaats je de armsteun op elleboog hoogte. 

bureauhoogte zithouding


Jouw ideale bureauhoogte

Nu je stoel goed staat ingesteld is het super eenvoudig om je bureau op de ideale hoogte te zetten! De bovenkant van het bureaublad plaats je namelijk op dezelfde hoogte als de bovenkant van je armsteunen. Zo kun je goed ondersteund je werk uitvoeren en dat voorkomt klachten! 

Er zijn talloze tabellen te vinden die een verband tussen je lichaamslengte en de bureauhoogte maken, maar we zijn allemaal verschillend qua verhouding. Bepalend zijn je bovenarm- en onderbeenlengte. Dit bepaalt de stoel- en armsteunhoogte en dat is dus uiteindelijk bepalend voor de hoogte van het bureaublad.

 

 

 

zit sta bureau bureauhoogte

 


 

zit sta bureau bureauhoogte

 

 

De juiste stahoogte bij het zit-sta bureau

Het staan achter een zit-sta bureau zal best even wennen zijn. Geef het even de tijd en probeer in het begin niet meteen te lang te gaan staan, bouw het rustig op. De afwisseling is goed voor de gezondheid!

          1. Zet beide voeten vlak op de grond met de knieën licht                    gebogen. Zorg dat je je benen niet ‘op slot’ zet. 
          2. Leg je vingertoppen op je sleutelbeen en laat je arm                        ontspannen hangen en zet het bureaublad op elleboog                  hoogte. Houdt goed in de gaten dat je je schouders niet                  optrekt, dit kan schouder- en nekklachten opleveren.


De juiste partner tegen rugpijn!

Onze kracht is de persoonlijke benadering, we komen onze bureaus daarom persoonlijk afleveren. Uit ervaring weten wij dat iedereen en iedere situatie anders is en door onze persoonlijke aanpak kunnen we zorgen dat je een goede gebruiksinstructie krijgt. Door op locatie samen de werkplek te bekijken kunnen we direct goede instructies en tips geven, zo verlies je zo min mogelijk van je kostbare tijd. Of het nu gaat om aantallen of om één enkel stuk, wij streven naar de beste invulling voor jou. Met als resultaat: ergonomie op iedere werkplek. 

 

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op! 

 

Ergonomie voor iedere werkplek!