Wat is een ergonomische werkplek?

Wat is een ergonomische werkplek?

De laatste jaren komt er meer en meer aandacht voor de ergonomische werkplek. De ene trend volgt de andere rap op, maar wat is nu eigenlijk een ergonomische werkplek?

Wanneer wij het hebben over een ergonomische werkplek betekent dat een werkplek waarbij gelet is op het juiste meubilair, de instellingen van dit meubilair en de geboden ergonomische middelen. Wanneer de inrichting van een werkplek het toelaat om deze goed in te stellen op de gebruiker vermindert dit klachten als RSI, gespannen of overbelaste spieren en pijnlijke gewrichten.  

 

wat is een ergonomische werkplek

 

Wat is ergonomie?

Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie zit vervat in ons dagelijks leven, maar is vooral bekend in arbeidssituaties. Het is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd wordt. 


De basis van een ergonomische werkplek

De basis van een ergonomische werkplek zijn de bureaustoel en het bureau. Deze dienen goed instelbaar te zijn voor de medewerker die hieraan werkt. Wanneer dat al niet lukt, de basis dus niet goed is, zal geen hulpmiddel optimaal tot zijn recht komen. Een goed instelbaar bureau is in hoogte verstelbaar, zodat voor iedereen de juiste werkhoogte gecreëerd kan worden. Momenteel is het zit-sta bureau de meest gebruikte variant. Dit maakt het mogelijk dat je eenvoudig kunt afwisselen tussen zitten en staan. 

 

 

wat is een ergonomische werkplek

 

 

wat is een ergonomische werkplek

 

Ergonomische bureaustoelen zijn zo in te stellen dat ze een optimale en gezonde werkhouding mogelijk maken. Het is belangrijk om je werk op een ontspannen manier uit te voeren én voldoende ondersteund te zijn. Wij leveren gebruiksvriendelijke ergonomische bureaustoelen die ervoor zorgen dat u de hele werkdag beter presteert, klachten voorkomt en minder vermoeid raakt. Wij leveren verschillende merken en modellen. Elk merk en model heeft zijn eigen kenmerken. Hierdoor kunnen wij voor iedereen een goed passende oplossing bieden.

 

 

 

Hulpmiddelen

Een goede stoel alleen is niet genoeg!

Een verkeerde houding is zo aangenomen. Hieruit kunnen vervelende klachten ontstaat zoals rug-, nek-, schouder- en armklachten. Met de juiste ergonomische hulpmiddelen kunnen veel van deze klachten voorkomen of opgelost worden. Bureau werk vraagt om een inrichting welke aan te passen is aan de gebruiker en niet andersom. Dit vraagt om de juiste hulpmiddelen op de werkplek. Voor de werknemer betekent dit in staat te zijn om gezond en comfortabel te kunnen werken.

Als werkgever is het zeer verstandig om preventieve maatregelen te nemen wat het werkcomfort en de gezondheid van de werknemer ten goede komt.

 

 

wat is een ergonomische werkplek

 


 

 

wat is een ergonomische werkplek

 

Hulp nodig bij het realiseren van jouw ergonomische werkplek?

Door verkeerd gebruik van je werkplek of de verkeerde middelen kan ook rugpijn ontstaan. Wij bieden tal van ergonomische oplossingen om rugklachten te voorkomen, te verminderen en op te lossen! We komen graag bij je langs op je werkplek om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. Betekent dit dat we met ‘slechts’ een goed onderbouwde zit-instructie jouw klacht kunnen oplossen. Helemaal super! Het gaat ons om de oplossing! Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment ergonomische middelen? Bekijk ons assortiment hier!

 

De juiste partner tegen rugpijn!

Onze kracht is de persoonlijke benadering. We komen naar jullie toe en combineren jullie wensen met onze kennis. Uit ervaring weten wij dat iedereen en iedere situatie anders is. Door op locatie samen de oplossing te vinden verliezen we zo min mogelijk van jullie kostbare tijd. Of het nu gaat om aantallen of om één enkel stuk, wij streven naar de beste invulling voor jou. Met als resultaat: ergonomie op iedere werkplek. 

 

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op! 

 

Ergonomische oplossingen voor iedereen!