Simpele trucs voor prettiger thuiswerken!

Simpele trucs voor prettiger thuiswerken!

Gedurende deze corona tijden zijn velen van ons momenteel gedwongen vanuit huis aan het werk. Niemand weet hoe lang dit nog zal gaan duren of dat het wellicht een blijvend situatie wordt bij jouw werkgever. 

Het heeft echter ook zijn voordelen: je hoeft niet meer te reizen, kunt naar muziek luisteren zonder koptelefoon en je hoeft zelfs je knellende schoenen niet in voor de wekelijkse vergadering. Werk wanneer, waar en hoe u maar wilt! Klinkt als een pure droom, toch? Het is niet altijd zo eenvoudig.

Als thuiswerker zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om langdurig efficiënt te kunnen werken. Er liggen namelijk toch wel wat risico’s en snel gemaakte schoonheidsfoutjes op de loer! Hieronder volgen een paar simpele trucs om prettiger en efficiënter thuis te werken!

thuiswerk comfort

 

Zorg voor een comfortabele werkplek

Eén van de nadelen van thuiswerken is dat veel mensen geen ergonomische werkplek hebben. Na een uur op de bank met je laptop op schoot of aan de keukentafel leidt al snel tot rugpijn en spierpijn. 

Met onze zeer compacte zit-sta bureaus kun je dat veranderen. Ons bureau heeft een bladmaat vanaf 80 x 60 cm, daar waar de meeste andere bureaus beginnen bij een maat vanaf 120 x 80 of 140 x 80! Dit bureau maakt het mogelijk om ook thuis te genieten van een ergonomisch verantwoorde werkplek. 


Behandel je dag alsof je naar werk gaat

Zonder collega’s in de buurt, is het gemakkelijk om de focus te verliezen en jezelf een beetje meer te laten gaan dan normaal. Als u met uw laptop in de fauteuil in een pyjama zit, voelt het niet echt alsof u “aan het werk” bent en kan het invloed hebben op hoe serieus u werkt.

 

Om te voorkomen dat u in deze val loopt, is het belangrijk om routines te hebben zoals op een normale dag op kantoor. Enkele goede tips zijn om de klok vroeg te zetten, werk outfit aan te trekken en aan een goed bureau te zitten, ver weg van afleiding.

 

 

thuiswerk aankleden

 

 

 

thuiswerk pauze

 

Neem pauzes en beweeg!

Nu je vanuit huis werkt, heb je geen collega’s om staand mee te praten bij de koffieautomaat of om mee te gaan lunchen. Je kunt gemakkelijk een hele dag achter de computer zitten zonder de kamer te verlaten. Dit is niet goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Als je niet regelmatig pauzeert en de frisse lucht in gaat, zal je je uiteindelijk eenzaam, moe en bekneld gaan voelen. Neem regelmatig een kleine break, strek even de benen en je zult helderder denken en fitter achter je bureau zitten. Bepaal van tevoren je werktijden!

Nu het coronavirus alles heeft geannuleerd, van voetbalwedstrijden en concerten tot pianolessen van de kinderen, en we het advies krijgen om zoveel mogelijk thuis te blijven, begint de grens tussen werk en vrije tijd bijna te vervagen. Dit kan betekenen dat u veel langer werkt dan normaal en de gedachten op het werk nooit echt loslaat.

De grens tussen werk en privé trekken is natuurlijk veel gemakkelijker als je op kantoor zit, maar door een specifieke tijd en plaats in je huis aan te wijzen voor werk, kun je een betere balans in je dagelijkse leven creëren. Het is nu belangrijker dan ooit om geen kostbare tijd weg te nemen van vrienden en familie.

 

 

thuiswerk tijd

 

 

 

 

zit-sta bureau, ergonomie, thuiswerk

 

Omarm de situatie

We weten niet hoe lang het zal duren voordat ons leven weer normaal wordt. Velen missen het kantoor met collega’s, klanten en de koffiekamer. Maar we zitten nu allemaal in hetzelfde schuitje, dus het heeft geen zin om in die gedachten vast te komen zitten. In plaats daarvan kun je nadenken over hoe je de situatie zo goed mogelijk kunt maken.

Vaak kun je met een paar kleine, eenvoudige, veranderingen je werkomgeving aanzienlijk verbeteren. Plaats je werkplek bij een raam met goed licht als dat kan en koop een mooie potplant en zet deze op het bureau. Het gaat erom dat je de situatie verbeterd en jezelf op je gemak voelt totdat de crisis voorbij is. En wie weet, misschien voel je je zo goed dat het thuiskantoor wat langer kan blijven?

De juiste partner tegen rugpijn!

Onze kracht is de persoonlijke benadering. We komen naar jullie toe en combineren jullie wensen met onze kennis. Uit ervaring weten wij dat iedereen en iedere situatie anders is. Door op locatie samen de oplossing te vinden verliezen we zo min mogelijk van jullie kostbare tijd. Of het nu gaat om aantallen of om één enkel stuk, wij streven naar de beste invulling voor jou. Met als resultaat: ergonomie op iedere werkplek. 

 

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel gerust 0252-221022 of vul een contactformulier in. 

 

Ergonomische oplossingen voor thuiswerken.