Zitten is het nieuwe roken

Zitten is het nieuwe roken

Staand werken of staand vergaderen is een opkomende trend. Op het moment is het een populair onderwerp voor onderzoekers. We zitten steeds vaker en langer en dat brengt de nodige gevolgen met zich mee. Langdurig zitten kan leiden tot een groter risico op onder andere obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes.

Sneller vermoeid

Op een normale werkdag zitten we zo’n 8 uur per dag achter ons bureau. Vervolgens pakken we de auto en gaan we naar huis, waar we neerploffen op de bank. Samengevat: we zitten veel. Zelfs in onze vrije tijd brengen Nederlanders maar liefst 85% van deze tijd zittend door. Door langer zitten raak je sneller vermoeid en is de kans op slaapproblemen groter.

Goed voornemen?

Stil zitten vergelijken met de schadelijke effecten is wat extreem, maar het is wel de manier op stilzitters wakker te schudden. Herken jij je hierin en zit je aan het begin van het jaar nog midden in de goede voornemens? Neem eens wat vaker de fiets. Als je met de fietst naar het werk en naar huis gaat heb je vaak al je dagelijkse portie beweging gehad.

Ergotech helpt een handje

Onze in hoogte verstelbare tafels kunnen helpen bij minder zitten. Probeer eens staand te werken aan één van deze tafels. Vind je dat nog wat extreem? Begin eerst eens met een vergadering staand bij te wonen. Stel het niet te lang uit en probeer het de eerst volgende vergadering nog!